Linkovi

Predsednik Srbije Boris Tadić posetio Nadbiskupiju u Beogradu


Predsednik Srbije Boris Tadić posetio je danas Nadbiskupiju u Beogradu i čestitao Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima i građanima Srbije koji praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

Tadić je novinarima u beogradskoj nadbiskupiji kazao da je zadovoljan što je imao priliku da sa Hočevarom priča o zajedničkim ciljevima.

“Posebno mi je zadovoljstvo da na današnji dan, dan mira poželim da to bude jedna ideja vodilja i u godinama koje slede za raziku od onih godina kada svakako mira nismo imali. Istovremeno, ovo je dan da se podsetimo zajedničkih vrednosti, dan kada treba da pomislimo o drugima, kada treba da pronađemo rešenja za probleme u jednoj potpuno drugačijoj atmosferi. Siguran sam da možemo da iznađemo rešenje ako smo svi zajedno i ako delimo zajedničke vrednosti i imamo zajedničke ciljeve.“

Hočevar je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo što može na dan, kada veliki deo građana slavi Božić pozdravi predsednika Srbije upravo u sali "Evropa" u kojoj su oslikani svetitelji istoka i zapada i dodao da je hrišćanstvo objedinilo Evropu.

"Naša najsrdačnija želja je da svoju zemlju, našu zemlju vodite ka odlikama evropskog duha koji čine poštovanje ljudske ličnosti, velika solidarnost, socijalna pravda i opšte dobro. I dok zahvaljujemo da vi (Tadić) unapređujete te vrednosti, želim radost Božije prisutnosti i za novu godinu odlučujuću za sve nas", kazao je Hočevar.

XS
SM
MD
LG