Linkovi

Trgovina nekretninama postala najunosnije zanimanje u Crnoj Gori


Nakon izglasavanja nezavisnosti, osim buma na tržištu kapitala, trgovina nekretninama postala je najunosnije zanimanje u Crnoj Gori. Nezavisni stručnjaci za nekretnine očekuju da će interesovanje za crnogorsko tržište nekretnina naredne godine da se pojača na duži rok.

Stručnjaci su u onlajn publikaciji stručnih reportaža, istraživanja, savjeta i informacija o ulaganjima u tržište nekretnina, pod nazivom Amberlamb, uvrstili Crnu Goru mđu 25 najznimljivijih rastućih ili već razvijenih nacionalnih tržišta u ovoj oblasti u svijetu.

»Crna Gora je ove godine izglasala nezavisnost, iako je znala da bi to politički i ekonomski moglo da je vrati unazad na kraći rok. Kao rezultat sticanja nezavisnosti Crna Gora je, na primjer, izgubilao članstvo u Savjetu Evrope, ali je, dugoročno, dobila mnogo više i postala atraktivna turistička destinacija koja privlači direktne strane investicije i ima rastuće tržište nekretnina«, ocijenili su stručnjaci Amberlamba.

Neki ljudi su, kako podsjećaju, označili Crnu Goru kao zemlju sivog tržišta i korupcije, sa ozbiljnim infrastrukturnim problemima i sa kratkoročnom turističkom privlačnošću.

»Svi oni, međutim, imaju nešto zajedničko – kratkovidi su i ne kopaju dovoljno duboko kada snimaju ovu malu, ali savršeno formiranu istočnoevropsku državu«, kažu svjetski stručnjaci za nekretnine.

Na jednom od linkova Amberlambovog sajta, crnogorski zaliv Boka Kotorska smatra se jednom od svjetskih “veoma vrelih” lokacija za narednu godinu, nakon što je milijarder Piter Mank dogovorio kupovinu zemljišta u Tivtu za gradnju marine i pratećih objekata.

Nekretnine u Crnoj Gori, kako se navodi na sajtu, značajno se traže, pogotovo među Rusima, Britancima i Ircima i spadaju među najuzbudljivije na rastućim tržištima, a Tivat postaje sve popularniji.

XS
SM
MD
LG