Linkovi

U Podgorici razgovarali ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i RS


U Podgorici su se danas sastali ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Republike Srpske Jusuf Kalamperović i Stanislav Čađo i konstatovali da policijska saznanja isključuju mogućnost da je bilo ko iz crnogorskog državnog vrha na bilo koji način umiješan u pripremu atentata na premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

Naglašavajući da je susret dvojice ministara policije ranije dogovoren i nije motivisan napisima iz Banjalučkih Nezavisnih novina koje su objavile "povjerljivu" informaciju o navodnoj prpremi atentata na Dodika, ministar policije RS je istakao:

„Ukupna istraga i sve ono što iz nje možemo proizvesti kao činjenicu ili saznanje upućuju da se djelovi te informacije, koji se odnose na određene ličnosti iz političkog vrha Crne Gore, nije pokazala nijedan element da bi to bilo opravdano”.

I crnogorski ministar policije Jusuf Kalamperović je istakao da crnogorska policija nema saznanja da je neko iz crnogorskog državnog vrha umiješan u potencijalni atentat na Dodika.

“U svim našim operativnim saznanjima nijesmo našli ni jedan elemenat sumnje ili nešto drugo što bi upućivalo da to da je bilo ko iz državnog vrha Crne Gore umiješan u prijetnje prema Dodiku”, kazao je on.

Upitan da li crnogorska policija ima saznanja da je neko drugi, ko ne pripada državnom vrhu, umiješan u pripremu atentata na Dodika, Kalamperović je kazao da MUP Crne Gore ispituje svaku sumnju, ali da trenutno nema takva saznanja.

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović kazao je da taj organ do pojave navoda u medijima o potencijalnom atentatu na Dodika nije bilo kakva operativna saznanja ili informacija o tome, niti je od službi u okruženju dobio takve podatke.

„Naša saznanja pokazuju da se isključuje bilo kakva umiješanost lica iz Crne Gore koja se pojavljuju u medijskim navodima, niti u ovom trenutku imamo bilo kakvo saznanje da je neka druga ličnost sa prostora Crne Gore umiješana u tu aktivnost“, rekao je on.

Kalamperović i Čađo su konstatovali da policije Crne Gore i RS imaju dobru saradnju, posebno u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala i istakli kako nema dokaza da su politričke strukture povezane sa organizovanim kriminalom.

Ministar Čađo podsjetio je na zakonom definisanu obavezu saradnje RS sa Haškim tribunalom i naglasio da je sa crnogorskim kolegom razgovarano i o toj temi.

Današnjim razgovorima dvojice ministara prisustvovao je i direktor Uprave policije Crne Gore Veselina Veljović.


XS
SM
MD
LG