Linkovi

Peri zatražio od Buša da sledi sugestije Studijske grupe za Irak


Bivši američki sekretar za odbranu, Vilijem Peri, zatražio je od Bušove administracije da sledi sugestije dvostranačke Studijske grupe za Irak, koja je - između ostalog preporučila povlačenje glavnine borbenih trupa u Iraku do 2008.

U redovnoj radio poruci demokrata, Peri je rekao da koalicione snage u Iraku nisu dobile potrebnu podršku susednih država, ocenivši da je rasformiravanje iračke Armije bilo pogrešno, jer su mnogi mladići ostali bez posla.

“Voleo bih da mogu da dam povoljnu ocjenu, ali rešavanje ovog problema mora da počne tako što ćemo progutati veliku dozu realnosti. I ako naš, izvještaj studijske grupe za Irak, ne učini ništa drugo - suočiće zemlju sa realnom slikom. Verujem da će naš izveštaj dati okvir za debatu u predstojećoj godini i da će pokazati da je moguće, čak i u sadašnjoj, otrovnoj političkoj atmosferi rešavati važne nacionalne probleme istinskom dvostranačkom saradnjom", rekao je Peri koji je bio na čelu Pentagona u vrijeme predsjednika Klintona. Peri je inače jedan od članova Studijske grupe na čijem su čelu bili bivši državni sekretar, Džejms Bejker, i demokratski kongresmen Li Hamilton .

XS
SM
MD
LG