Linkovi

Električni bicikli sve se bolje prodaju


Kako baterije na punjenje postaju sve manje i efikasnije, bicikli na električni pogon imaju sve veću snagu i prelaze veći put. Kako izgleda, britansko tržište veoma je zainteresovano za ovaj jeftin i efikasan prevoz.

Ovom, najnovijem modelu elektrobicikala popularnost sve brže raste. Iako ne može da se meri sa Harlijem-Dejvidsonom - ni po brzini ni po zvuku - ipak privlači sve veću pažnju. Sakura Mustang je ekološki čist elektrobicikl, za koji vlasnik kompanije, Den Hornbi, kaže da će uneti revoluciju na tržištu. Pored hromiranog upravljača, širokih guma i jarko crvene boje Mustang je zanimljiv i zbog brzine od 25 kilometara na sat.

Za punjenje baterije troši malo struje, a kada je puna može da predje oko 30 kilometara. Na tržištu je tek šest nedelja ali već ga je teško naći u prodavnicama. Posle 50 godina trgovine klasičnim biciklima, kompanija Nika Vilkinsa, iz Redinga, kraj Londona, zaključila je da je vreme da počne da nudi one na električni pogon. Većina elektrobicikala je slične konstrukcije. Njihova najveća prednost je u tome što u cenu prevoza ne morate da računate putarinu, registraciju ili osiguranje. Osim toga ni na koji način ne zagadjujete okolinu.

Mustang je treći model koji je kompanija Sakura izbacila na tržište. Inače, proizvode se u Kini, zemlji u kojoj su bicikli veoma popularni. Ali i Kineze sve više interesuju elektrobicikli. Prošle godine u njoj je prodato više od šest miliona električnih dvotočkaša.


XS
SM
MD
LG