Linkovi

Božićna i novogodišnja ludnica u Njujorku


Božićna i novogodišnja ludnica u Njujorku uveliko je u toku, a mnoštvo stanovnika milionskog grada pokušava da pronađe jelku po povoljnim cenama. Na Menhetnu, to je gotovo nemoguće.

Jelke visoke blizu četiri metra u Trajbeki koštaju i do 400 dolara, mada se kod istog prodavca mogu pronaći i mnogo pristupačniji primerci. Jelke od dva do dva i po metra pordaju se po ceni od 80 do 160 dolara, a najjeftinije drveće, koje košta svega 35 dolaa visoko je oko jedan metar. Naravno u to je uračunato i dopremanje do kuće kupca. Prodavci tvrde da su cene jelki ove godine nešto veće zbog poskupljenja benzina, odonosno da je transport drevće do grada skuplji, ali uglavnom se sve svodi na to da su jelke jeftinije tamo gde je veći izbor.

Premijera novog filma Stivena Soderberga “The Good German”

Protekle večeri u legendarnom bioskopu «Egyptian», u Holivudu, održana je američke premijera novog filma Stivena Soderberga, u kome je nagrađivani reditelj peti put do sada sarađivao sa Džordžom Klunijem.

U misterioznoj drami «The Good German», koja je smeštena u period neposredno po završetku Drugog svetskog rata, Klunijeva partnerka je Kejt Blanšet. Kluni igra američkog novinara Džejka Gizmera, koji se ubrzo posle Hitlerovog poraza vraća u Berlin ne bi li izveštavao o trijumfu Saveznika i pronašo svoju izgubljenu ljubav – Lenu Brend, koju igra Kejt Blanšet. Međutim, odjednom se nađe u sred slučaja misterioznog ubistva u koje je umešan i jedan američki vojnik. Film «The Good German» zasnovan je na istoimenoj knjizi Džozefa Kenona, a pored Klunija i Blanšet, u ostalim ulogama pojavljuju se Bou Bridžis i Tobi Megvajer. U neke američke bioskope stiže 15. decembra, u ostale 22. - pred Božić po gregorijanskom kalendaru, dok će ljubitelji filma u Evropi moći da ga vide tek na proleće.


XS
SM
MD
LG