Linkovi

Rozmari Di Karlo posetila manastir Visoke Dečane


Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Rozmari Di Karlo posetila je danas manastir Visoki Dečani, gde je sa vladikom Teodosijem razgovarala o položaju Srpske pravoslavne crkve i zaštiti srpske kulturne baštine na Kosovu.

Rozmari Di Karlo je zajedno sa šeficom Američke kancelarije u Prištini Tinom Kajdanov posetila manstir i razgovarala sa igumanom manastira, vikarnim episkopom lipljanskim Teodosijem i protosinđelom Savom. Rozmari Di Karlo je izrazila veliku radost što se ponovo sastaje sa vladikom Teodosijem, sa kojim je razgovarala u martu ove godine prilikom posete delegacije SPC Vašingtonu. Rozmari Di Karlo je naglasila da "lepota i duhovno bogatstvo ovih verskih objekata moraju biti sačuvani, uz podršku cele međunarodne zajednice".

Vladika Teodosije se posebno osvrnuo na značaj očuvanja žive Crkve, "što neće biti moguće bez povratka prognanih i potpune slobode života za sve građane". Nakon obilaska crkve i upoznavanja sa bogatom istorijom manastira Visoki Dečani, Rozmari Di Karlo i Tina Kajdanov posetile su Pećku Patrijaršiju.

XS
SM
MD
LG