Linkovi

Milan Roćen na sastanku Ministarskog saveta OEBS-a u Briselu


Crnogorski ministar inostranih poslova Milan Roćen učestvovaće na sastanku Ministarskog savjeta Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, koji se održava u Briselu 4. i 5. decembra. Na četrnaestom Ministarskom savjetu Crna Gora će prvi put učestvovati kao punopravna članica OEBS-a. Na marginama Ministarskog savjeta i drugih konferencija, biće organizovan niz bilateralnih susreta tokom kojih će se razgovarati o pitanjima saradnje i doprinosa Crne Gore jačanju regionalne bezbjednosti i stbilnosti, te ostvarenog napretka u oblasti evropskih i evro-atlantskih integracija.

Godišnja stopa inflacije u Crnoj Gori izjednačila se u avgustu sa onom zabilježenom u Evropskoj uniji, pokazuju najnoviji dostupni podaci Evropske i crnogorske Centralne banke. U avgustu je u odnosu na isti mjesec prošle godine u Crnoj Gori, Evropskoj uniji i njenih 15 najstarijih članica, zabilježena inflacija od 2,3 odsto. Istu godišnju stopu Crna Gora je imala i u prethodna dva mjeseca, ali je od marta stalno bilježila infalaciju manju nego cijela EU i njenih 15 straih članica.

Delegacija crnogorske Vlade, predvođena predsjednikom Željkom Šturanovićem, boraviće od danas do srijede u Sjedinjenim Američkim Državama, na poziv predsjednika Majkrosofta Bila Gejtsa. Posjeta Majkrosoftu predstavlja nastavak već uspostavljene saradnje i obostranog interesa za unaprijeđivanje strateškog partnerstva, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću. Gejts je početkom godine u Lisabonu sa tadašnjim predsjednikom crnogorske Vlade Milom Đukanovićem potpisao Akademski ugovor o nabavci softverskih licenci za obrazovne i naučne institucije iz Crne Gore, najavljujući da želi da ulaže u njen razvoj.



XS
SM
MD
LG