Linkovi

55 odsto muškaraca rado bi koristilo pilule za kontracepciju


Zahvaljujući britanskim naučnicima koji su razvili upravo takvu pilulu, želja tih muškaraca uskoro bi mogla da bude testirana. Medjutim, sada se javljaju nova pitanja: Da li će se žene biti uverene da će muškarci zaista uzeti pilulu?

Naučnici iz Londona kažu da su razvili baš takvu pilulu – kombinaciju dva leka koji su već u upotrebi. Jedan tretira visoki krvni pritisak, drugi je za šizofreniju. Medjutim zajedno, oni privrmeno sprečavaju organizam da oslobadja spermatozoide tokom polnog odnosa, bez efekata na zadovoljstvo i bez hormona.

«Mislim da je muška kontrola radjanja fenomenalna ideja. Ne svidja mi se da je sva odgovornost na nama».

Evo kako bi to funkcionisalo. Sudeći prema istraživačima, muškarac bi uzeo pilulu i zatim čekao nekoliko sati da počne da deluje. Dejstvo bi trajalo 24 sata i zatim bi se sve vratilo u normalu. Zvuči skoro previše dobro da bi bila istina. Neki lekari smatraju da bi tako i moglo da bude.

«Kao prvo, tretman sam po sebi možda ne bi bio 100 odsto siguran kod svakog muškarca, a kao drugo, muškarci nisu sasvim pouzdani. Ako zaboravite da uzmete pilulu to zaista neće funkcionisati».

Šta kažu žene?

«I ako bi je moj partner koristio ja bih verovatno nastavila da koristim pilule za kontracepciju».

Ona ima neko vreme da razmisli o tome. Istraživači kažu da se muška pilula neće pojaviti na tržištu u narednih četiri do pet godina.

XS
SM
MD
LG