Linkovi

Tadićevo pismo Bušu faktor odluke o prijemu Srbije u Partnerstvo za mir


Visoki zvaničnik administracije SAD objavio je na brifingu za novinare da je faktor u odluci Vašingtona da podrži prijem Srbije u Partnerstvo za mir bilo pismo koje je predsjednik Srbije, Boris Tadić, 21. novembra uputio američkom predsjedniku Bušu.

«Predsjednik Tadić je u tom pismu objasnio značaj integracije Srbije u evroatlanske institucije, ističući punu predanost (Beograda) da ispuni obaveze prema Haškom tribunalu», kazao je visoki američki zvaničnik, naglasivši kako je «to jasno bio faktor prilikom odlučivanja»

Upitan da li su SAD zadovoljne obećanjem iz Tadićevog pisma, visoki zvaničnik administracije je rekao da tu nije riječ o zadovoljstvu, već o obavezi na čije će ispunjenje, kako je naglašeno i u kominikeu sa samita, NATO budno motriti.

«Tri godine smo pokušavali na drugačiji način i to nije urodilo plodom. Stoga, neka nam se pridruže, sarađivaćemo i budno pratiti dalji razvoj situacije», kazao je ovaj zvaničnik. On je dodao da je prijem BiH, Crne Gore i Srbije «korak naprijed u jačanju bezbjednosti na Balkanu i ubrzanju evroatlanske integracije te tri države».

XS
SM
MD
LG