Linkovi

Aleksandar Simović se na prvom saslušanju branio ćutanjem


Pripadnika zemunskog klana Aleksandra Simovića koji je uhapšen u Beogradu, policija je ispitivala o ubistvu Zorana Vukojevića i Zorana Povića, ali se on branio ćutanjem.

Simović bi, kao jedan od optuženih u procesu za ubistvo premijera Zorana Djindjića, trebalo da se pojavi sutra u specijalnom sudu u 09.30. Sutra će mu biti uručena optužnica, a po zakonu sud je dužan da mu da rok od 15 dana za pripremu odbrane.

Pored Simovića, na poternici koju je raspisao MUP za ubicama, njihovim pomagačima i naručiocima ubistva premijera Djindjića nalaze se i Simovićev brat Miloš, Sretko Kalinić, Ninoslav Konstantinović, Milan Jurišić i Vladimir Milisavljević. Simovića optužnica za ubistvo Djindjića tereti da je 12. marta 2003. godine sa optuženim Zvezdanom Jovanovićem i optuženim Ninoslavom Konstantinovićem bio u kancelariji u Ulici Admirala Geprata iz koje je Jovanović pucao i usmrtio premijera.

Optužnica protiv zemunskog klana tereti Simovića da je kao pripadnik te kriminalne organizacije pratio više ljudi neposredno pre nego što su ubijeni. Simović je optužen za učešće u ubistvima Željka Bodiša, Todora Gardaševića, Srdjana Ljujića, Sredoja Šljukića i Zorana Šljukića, Željka Škrbe i Nenada Batočanina, Ivice Jovanovića, Zorana Uskokovića i Miloša Stevanovića, Jovana Guzijana i Rada Cvetića, Branislava Lainovića i Ivice Nikolića. Optužen je i da je učestvovao u otmicama Suvada Musića, Vuka Bajruševića i Milije Babovića.

XS
SM
MD
LG