Linkovi

Opozicija: Premeštanje politički nepodobni policajaca iz Podgorice


Crnogorske opozicione partije zatražiće hitno sazivanje skupštinskih odbora za bezbjednost i ljudska prava, zbog policajaca kojima su uručena rješenja o prekomandama, jer se navodno radi o političkim progonima.

Lideri Demokratske srpske stranke, nakon razgovora sa predstavnicima policajaca, zatražili su od premijera Željka Šturanovića i ministra unutrašnjih poslova Jusufa Kalamperovića da zaustave prekomande policajaca, kako ne bi, navode, imale tragične posljedice.

»Zajednički smo zaključili da se radi o nastavku političkih progona od prije nekoliko mjeseci«, navodi se u saopštenju DSS-a.

Ističe se da, u vrijeme dok jedni dobijaju rješenja o prekomandama, na njihova mjesta se primaju novi policajci i ocjenjuje da je to "vrhunac osvete i cinizma rukovodstva policije".

»Zajedno sa ostalim opozicionim strankama tražićemo zakazivanje odbora za bezbjednost i ljudska prava, jer smatramo da je tim ljudima ugroženo osnovno pravo na život i rad", kaže se u saopštenju.

Inače, prigovor da se politički nepodobni policajci iz Podgorice premještaju u manje sredine u Crnoj Gori, traju još od majskog referenduma o nezavisnosti.

Crnogorska Uprava policije saopštila je danas da su rješenja o prekomandama policijskih službenika u druge organizacione jedinice, van mjesta prebivališta, u skladu sa zakonom.

Najavljeno je i da će u predstojećem periodu, u skladu sa reformama i prihvatanjem standarda u policijskim organizacijama evropskih država, doći do znatnog smanjenja broja policijskih službenika i rasporeda van mjesta prebivališta, «kako to budu zahtijevale organizacijske, operativne i operativno-taktičke potrebe službe».

XS
SM
MD
LG