Linkovi

Koliko su pojedini političari potrošili u predizbornoj kampanji?


Pored izvještaja o potencijalnim sugestijama Pentagona da se broj američkih trupa u Iraku privremeno poveća za oko 30 hiljada, a potom bar 60 hiljada vojnika zadrži u zemlji radi obuke iračkih vladinih snaga – u američkoj štampi danas čitamo i o tome kako su i koliko novca pojedini političari potrošili u protekloj predizbornoj kampanji.

Tako u Njujork Tajmsu čitamo da je bivša prva dama SAD, senator iz Njujorka – Hilari Rodam Klnton – u kampanji za reizbor, i pored toga što nije imala ozbiljnijeg republikanskog izazivača - potrošila više od 30 miliona dolara, više nego i jedan pretendent na mjesto u Senatu. Novac je piše Tajms potrošen na stvaranje finansijske i druge predizborne mašinerije koja bi gospođi Klinton trebalo da pomogne u pokušaju da 2008. godine dobije predsjedničku nominaciju Demokrata. Tajms navodi da je približnu sumu, oko 24 miliona dolara, potrošio još samo Rik Santorum, koji je izgubio svoje mjesto u Senatu.n

O tome kako je Hilari Klinton trošila novac u predizbornoj kampanji na naslovnoj stranici piše i Majami Herald. Međutim, list sa Floride, kao udarnu, objavljuje priču o odluci News Korporacije da odustane od objavljivanja knjige i TV programa kontroverzne NFL zvijezde O Džej Simpsona, koji je 1995. osobođen optužbe za ubistvo supruge i njenog ljubavnika. Predsjedavajući News Korporacije Ruper Murdok, rekao je da je kompanija pogriješila kada je odlučila da objavi knjigu TV serijal pod naslovom "If I did It" u kojem O Džej hipootetički razmatra špta bi bilo da je zaista počinio dviostruko ubistvo. Murdok, se prenosi Majami herald, istovremenmo izvinio porodicama žrtava.

Američka štampa piše i o tragičnom udesu školskog autobusa u Alabami, u kojoj su poginule najmanje tri osobe. Birmingham news prenosi da su žrtve tri učenice. Autobus je sletio sa nadvožnjaka visokog oko 9 metara na autoput u blizini grada Hantsvila u Alabami. U trenutku nesreće u njemu su bila 34 ulčenika. Jedan broj njih je zadobio teže tjelesne povrede i zadržan je u bolnici.

XS
SM
MD
LG