Linkovi

Jedan od najpopularnijih trendova u SAD korene vuče od davnina


Tradicionalne bliskoistočne i južnoazijske vodene lule, nargile - postaju isto toliko popularne u nekim američkim barovima, koliko i novi kokteli.

Nargila kafići, niču širom Sjedinjenih država, okupljajući i stare i mlade oko nargila sa Bliskog istoka. U Vašingtonu je jedan od najpopularnijih nargila barova - Chicha Lounge, čiji vlasnik Robert Barmeo kaže da se radi o sve popularnijem trendu.

One umiruju, imaju aromu nisu toliko loše kao cigarete, kaže Bermeo. Nargila koristi indirektnu toplotu, a kao filter za pušenje služi voda. Nargile potiču iz Indije, ali se danas najčešće dovode u vezu sa kulturama Bliskog istoka, gde je to socijalna tradicija već vekovima. Dok mnogi u nargilama vide alternativu cigaretama, nekoliko medicinskih studija govori suprotno.

U baru ChiCha, nargile su popularna relaksacija nakon napornog radnog dana i dobar magnet za okupljanje prijatelja. Kada je gužva, ĆIĆA LAUNDŽ pozajmljuje čak i do 50 nargila, po ceni od 20 dolara za krug pušenja. Atmosfera u klubu je međunarodna. Kombinovane su kulture sa Bliskog istoka s dekorom latinske Amerike. Robert Bermeo, koji je porijeklom iz Latinoamerikanac, želeo je da u svoj klub unese deo atmosfere iz hacijende njegovog dede, pružajući ugodnu, intimnu atmosferu za redovne goste.

«ĆIĆA je postala sinonim za mesto za svakoga iz celog svijeta, za sve nacionalnosti koje se tu okupljaju i relaksiraju, kaže vlasnik kluba.

Nargilu vole svi uzrasti i različite nacionalnosti - od onih koji prvi put probaju, do dugogodišnjih pušača. Arome su uglavnom voćne... ĆIĆA LAUNDŽ je otvoren pre 11 godina i danas je jedan od najposećenijih barova u američkoj prestonici.

XS
SM
MD
LG