Linkovi

Šturanović: Vlada će energično raditi na daljoj reformi državne uprave


Nova crnogorska Vlada u domaćoj javnosti se već simbolički naziva »Briselska«, što najrječitije sublimira strateške odrednice njenog programskog djelovanja u narednom četvorogodišnjem periodu, rekao je mandatar Željko Šturanović.

Šturanović je to neveo u ekspozeu, koji je danas dostavljen parlamentarnim partijama, a koji će sjutra predstaviti poslanicima crnogorskog parlamenta.

On je danas dostavio ekspoze poslanicima da bi se upoznali sa njegovim sadržajem prije sjednice Skupštine i zauzeli odgovaraući stav.

»Rješavanjem državnog pitanja stvorili smo uslove da objedinimo sve potencijale i da se svi politički činioci i strukture usmjere na zajedničku perspektivu daljeg evropskog puta Crne Gore, kako bi efikasno odgovorili na izazove i zadatke iz evropke agende«, naveo je Šturanović.

On je rekao da će Crna Gora ubrzano raditi na ispunjavaju zahtjevne evropske Agende, jer je to u interesu svih građana Crne Gore, a ne zbog toga što će to diktirati Brisel ili bilo ko drugi sa strane.

»Riječ je o kanalisanom procesu u kome poštujemo i usvajamo pravila Evropske unije kojoj težimo da pristupimo, procesu u kojem možemo da računamo na dalju svestranu podršku i partnerstvo EU. Tako i razumijemo dvosmjerni put naše evropske perspektive«, kazao je Šturanović.

On je istakao da je programsko djelovanje nove Vlade značajno definisano efikasnom implementacijom budućeg Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i dinamiziranjem procesa pristupanja EU.

Takođe, djelovanje će biti usmjereno ka članstvu u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, Partnerstvu za mir, Savjetu Evrope, međunarodnim finansijskim i drugim organizacijama.

On je najavio da će Vlada energično raditi na daljoj reformi državne uprave, sprovođejem usvojene zakonske regulative i preduzimanjem daljih mjera radi racionalizacije, modernizacije, veće profesionalnosti i transparentnosti.

XS
SM
MD
LG