Linkovi

Bas konačno dobio svoju zvezdu na holivudskom «Bulevaru slavnih»


Doktoru Basu dodeljena je 2.323. zvezda na pločniku holivudskog bulevara, a ceremoniji je prisutvovalo bar isto toliko novinara.

«On je uvek bio daleko ispred svog vremena, shvatao je vrednost industrije zabave, ali i istoriju», kaže Medžik Džonson, kome su se pridružili nekadašnji saigrači Džejms Vorti, Karim, Ej Si, Grin, Norm Nikson … tu je bio i Kobi, kao i svi ostali iz današnjeg sastava Lejkersa, zatim Džeri Vest, Tom Arnold, Pla Abdul, pa čak i Snup Dog i Peris Hilton.

«Kada vam u gradu koji volite posvete zvezdu, ne može biti mnogo bolje», rekao je doktor Bas na ceremoniji, dok je njegova ćerka Dženi pričala kako se osećala dok je držala govor na bini u očevu čast.

«Bile su mu pune oči suza, i nisam smela ni da ga pogledam, jer znam da bih se i ja potpuno izgubila, a želela sam da budem profesionalac», kaže Dženi Bas.

«Ne dešava se često da dobijete priliku da zahvalite nekom ko vam je pomogao da započnete karijeru», rekla je Pola Abdul, koja je bila jedna od čuvenih «Lakergirls».

Proslava se nastavila ispred čuvenog bioskopskog kompleksa Kodak. Nije bilo sadašnjeg ili bivšeg člana Lejkersa kome nije bila čast što je tu.

«Previše vlasnika misle da znaju sve i zabadaju nos gde mu nije mesto. Doktor Bas je to umeo da izbegne», kaže Karim Abdul-Džabar.

«Želimo da ta zvezda zatreperi i da kažemo Džeri Bas nastavi da sijaš», rekao je Fil Džekson za čoveka, koji je Lejkersima doneo osam šampionskih titula.


XS
SM
MD
LG