Linkovi

Vlahović: Crna Gora ima konstruktivan pristup rešavanju kosovskog pitanja


Posjeta predsjednika privremene Vlade Kosova Agima Čekua Crnoj Gori i dalje je predmet rasprave u političkim krugovima u Podgorici. Crna Gora ima konstruktivan pristup rješavanju pitanja Kosova i to je međunarodna zajednica prihvatila i pozdravila, tvrdi šef crnogorske diplomatije Miodrag Vlahović.

Vlahović je kazao da, ukoliko građanima Srbije do sada nije bilo poznato, Agim Čeku, o rješavanju pitanja Kosova, osim sa predstavnicima međunarodne zajednice i zemalja regiona, razgovara i sa najvišim predstavnicima Srbije.

Predsjednik Narodne stranke Predrag Popović iniciraće sjutra održavanje hitnog sastanka sa liderima opozicionih parlamentarnih stranaka kako bi se uputila podrška teritorijalnoj cjelovitosti Srbije. Portparol NS-a Slaviša Guberinić rekao je da će Popović predložiti da opozicione stranke upute zajednički zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine "povodom otvorene podrške vlasti albanskim separatistima sa Kosova, čime se Crna Gora umiješala u unutrašnje uređenje Srbije".

"Na sastanku bi bio usvojen i zajednički tekst Rezolucije kojom bi se podržala teritorijalna cjelovitost Srbije i nastojanja srpske Vlade da Kosovo ostane u njenom sastavu", naveo je Guberinić.


XS
SM
MD
LG