Linkovi

Vrednost nekretnina u SAD: Kuća inovacija


U vreme kada se širom SAD na tržitu nekretnina beleži pad vrednosti i prometa, pravi je kuriozitet čuti da je neka od velelepnih kuća prodata za više od 5 miliona dolara. Spolja – izgleda kao tipična, nekoliko miliona dolara vredna, porodična kuća u Severnoj Kaliforniji. Ali njen enterijer otkriva zbog čega je zovu 'Kućom inovacija'.

U kući su instalirani uređaji koji predstavljaju posednju reč tehnologije, što je čini “kućom snova” za ljubitelje različitih aparata i spravica. Domaćin se može zaštiti od neželjenih pogleda spolja tako što jednostavnim pritiskom dugmeta prozore učini neprozirnim. Gosti se mogu impresionirati i vinskim voltom koji kontinuirano održava digitalni popis kolekcije.

Tuširanje je jedinstven užitak, jer su elektronski precizno pritisak vode i temperatura prilagođeni svakome ponaosob. TV ili druge medije možete pratiti iz bilo koje sobe u kući, zahvaljujući sistemu Slingbox koji signal sa kablovskog signala razvodi na bilo koji prijemnik.

U kući inovacija naćićete i druge spravice poput kućnih bioskopa i muzičkih linija, sve se može kontrolisati daljinskim upravljačem, a kamere koje prate dešavanja po celoj kući možete proveriti i jednostavno na internetu. Šanon Tompson je novinar Sunset Magazina, koji izlazi na Zapadu SAD. Ona kaže da ova kuća ljudima pruža šansu da lično testiraju najnovija dostignuća nauke i tehnologije.

"Mnogi od ovih aparata su na tržištu, ali mislim da ih mnogi ljudi nisu izbliza videli. Zato je neverovatno iskustvo doći i iskusiti sve ovo iz prve ruke”.

Sunset i Popular Science magazini, inače u vlasništvu Tajma, zajednički su kreirali ovu kuću.
Tompson kaže da kućne veb kamere omogućavaju vlasniku da vidi šta se dešava u kući čak i kada se nalazi na drugom kraju sveta. Možete uživo pratiti šta se dešava u vašoj kući čak iako ste u Sidneju. Čak vas senzori mogu obavestiti da je dadilja stigla ili da su se deca vratila iz škole. Kućni generator proizvodi električnu energiju koristeći priprodni gas, dok solarni paneli na krovu obezbeđuju struju koja zadovoljava uglavnom sve potrebe. Oko 650 kvadratnih metara kuće inovacija sa pet spavaćih soba upravo je prodata za 5.3 miliona dolara. Ali će kuća biti otvorena za javnost sve do kraja novembra.

XS
SM
MD
LG