Linkovi

SNP: Boravak Čekua najprljaviji udarac Đukanovićevog režima Srbiji


Boravak kosovskog premijera Agima Čekua u Crnoj Gori "najteži je i najprljaviji udarac" koji su Milo Đukanović i njegov režim zadali Srbiji, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije. I ostale opozicione stranke žestoko reaguju na posjetu Čekua Crnoj Gori

"SNP je ocijenila da se Đukanović i njegov režim pozivom u goste Čekuu, osimnjičenom za ratne zločine, direktno stavio na stranu albanskih ekstrimista na Kosovu ", navedeno je u izjavi SNP-a.

"Čeku je u Podgorici bez ustezanja direktno u lice saopštio Đukanoviću da će rješenje kosovskog pitanja biti nezavisnost, što je nažalost ostalo bez ikakve reakcije odlazećeg predsjednika Vlade", tvrde u SNP-u.

Lider Şrpske liste Andrija Mandić rekao je da je Đukanović, susretom sa Čekuom, pokušao da zabije nož u leđa rukovodstvu Srbije i svim Srbima na Balkanu. Njegovu posjetu Crnoj Gori, 200 hiljada Srba u Crnoj Gori doživljavaju kao uvredu, dodao je Mandić.

Predsjednik Narodne stranke Predrag Popović ocijenio je da je posjeta Čekua direktno miješanje Crne Gore u unutrašnje stvari Srbije kao i da predstavlja ‘’kulminaciju beščašća i najveću sramotu Crne Gore u njenoj istoriji’’. Popović je dodao da se to dešava u trenutku ‘’kada se sestrinska Srbija očajnički bori da sačuva Kosovo u svom sastavu’’.

I Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, smatra da je poziv Čekuu bespotrebno provociranje zvanične Srbije u danima dok traju pregovori o statusu Kosova. Čeku je sinoć otputovao na Kosovo preko Albanije, a prethodno je posjetio mjesta sa većinskim albanskim stanovništvom.

XS
SM
MD
LG