Linkovi

Trijumf San Antonija u Dalasu, Kasel spasao Kliperse


Posle vrlo bogatog programa u sredu uveče, trećeg dana 61. NBA šampionata došlo je do malog zatišja. Odigrana su samo dva meča, ali dva derbija Zapadne konferencije. Pobede su ostvarili San Antonio i Los Anđeles Klipersi.

Izabranici Grega Popovića čekali su skoro šest meseci na priliku da se revanširaju Dalasu za poraz u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije i to im se isplatilo (97:91). Mevsi su vodili skoro cele tri četvrtine, nikad više od deset poena, ali su gosti iz San Antonija napravili preokret u poslednjoj. Toni Parker je ubacio 19 poena, a još pet njegovih saigrača imalo je dvocifren učinak, uključujući Tima Dankana, koji je završio sa 13 (10 skokova).

Još neizvesnije je bilo u "Stejpls Centru" gde su se domaći Klipersi provukli u samoj završnici i to zahvaljujući veteranu Semu Kaselu, koji je postigao 35 poena, a 12 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat sa linije slobodnih bacanja. Ostali starteri Klipersa bili su slabi, ali je Tim Tomas bio raspoložen sa 21 poenom, koliko je postigao i Džej Ar Smit na drugoj strani. Karmelo Entoni isključen je zbog protesta početkom treće četvrtine, a šut za pobedu Nagitsa promašio je Erl Bojkins.

Večeras se ponovo igra 13 utakmica, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore najteže će verovatno biti Peđi Stojakoviću, koji sa svojim novim timom Hornetsima gostuje u Indijanapolisu, gde je proveo drugu polovinu prošle sezone i odigrao verovatno ključnu ulogu u plasmanu Pejsersa u plej-of. Biće zanimljivo videti kakav će prijem kod publike imati Stojaković, koji je tokom kratkog boravka u Indijani izjavljivao da bi voleo da do kraja karijere ostane u klubu, a onda prvog dana prelaznog roka prihvatio finansijski mnogo bolju ponudu Nju Orleansa.

Rezultati i strelci

Dalas – San Antonio 91:97
(Novicki 21, 11 sk, Hauard 20, 6 sk, 4 as, Teri 14, Krouzir 12 – Parker 19, Đinobili 16, 5 as, 4 sk, Dankan 13, 10 sk, 4 as, Bouen 13, 5 sk, Elson 12, 6 sk, Finli 10)

L. A. Klipers – Denver 96:95
(Kasel 35, 6 sk, 6 as, Tomas 21, Mageti 13, 7 sk – Smit 21, Kermbi 16, 18 sk, 4 as, 4 bl, Bojkins 15, 7 as, Entoni 15, Ilario 10, 7 sk, Martin 9, 10 sk)

XS
SM
MD
LG