Linkovi

SNSD, DNS i socijalisti formiraju novu vladu u Republici Srpskoj


Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je danas da će novu vladu Republike Srpske formirati koalicija koju će činti SNSD, Demokratski narodni savez i Socijalistička partija RS.

Dodik je, nakon konsultacija o formiranju nove izvršne vlasti u RS sa predsednikom DNS Markom Pavićem, izjavio da će koalicija SNSD, DNS i socijalista u parlamentu imati 48 od ukupno 83 pslanička mesta u Narodnoj skupštini RS.

"Otvoreni smo i za neke druge partije koje iskažu svoju spremnost da rade na pitanjima za koja mi mislimo da su prioritetna", rekao je lider SNSD novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da DNS pripadne jedno ministarsko mesto u novoj vladi RS. Govoreći o reformi policije, Dodik je kazao da se SNSD zalaže za opstanaka policije i MUP-a RS u okviru buduće organizacione strukture policijskih snaga BiH.

On je najavio da će danas u Sarajevu sa predstavnicima Kancelarije visokog predstavnika u BiH razgovarati o reformi policije. Predsednik DNS rekao je da je sa Dodikom postigao saglasnost u vezi sa reformom policije i bržeg ekonomskog oporavka RS i dodao da DNS ima rezerve oko ustavnih promena u BiH.

"DNS smatra da ustavne promene predviđaju prevelik prenos entitetskih ovlašćenja na nivo BiH i nismo saglasni da se to desi. Mi ostajemo pri svome stavu, ali to neće smetati da koalicija sa SNSD uspešno funkcioniše", istakao je Pavić.

XS
SM
MD
LG