Linkovi

Meriot traži lokaciju za hotel u Crnoj Gori


Američki lanac hotela Marriott International zainteresovan je da na crnogorskom primorju sagradi hotel, piše dnevnik Republika.

Predstavnici Meriota posjetiće Crnu Goru sljedeće sedmice, kada će sa crnogorskom vladom, njenom Agencijom za promociju stranih investicija i opštinama pokušati da nađu plac za izgradnju objekta.

Čelnici "Meriota" su prije pola godine tražili od vlade i poslovnih udruženja da im pošalju spisak lokacija gdje je, prostornim planom Republike, predviđena gradnja hotela, a prema prvim najavama, zanimljiva su im područja ulcinjske, budvanske i hercegnovske opštine. Kao najveći problem u Vladi navode da su gotovo sve "dobre lokacije" za gradnju zauzete ili već na njima postoje hoteli, a mjesta gde je
predviđena izgradnja takvih objekata ne zadovoljavaju standarde "Meriota".

Ukoliko ne nađu pogodno mjesto, Amerikanci će ponuditi Vladi da sagrade hotel na mjestu gdje već postoje neki sadržaji, koji bi, u slučaju da se tu odluče za gradnji, bili porušeni.

"Meriot International" ima 2.800 hotela u 70 zemalja, sa godišnjim prihodom od više od 11 milijardi dolara.

Američki investitori, ako se izuzme kupovina kuća i placeva na crnogorskom primorju, do sada nisu imali ozbiljnu investiciju u Crnoj Gori, osim Oportjuniti banke koja je u stoprocentnom američkom vlasništvu.

XS
SM
MD
LG