Linkovi

Madona "razočarana" kritikama zbog usvajanja afričkog dečaka


Pop-zvezda Madona, koja se posle odluke da usvoji jednog dečaka iz Malavija neočekivano našla na udaru britanskih tabloida, gostovala je putem video linka u popularnom tok-šou programu Opre Vinfri. Odgovarajući na kritike da je zloupotrebila svoj status super zvezde i usvojila dečaka na nelegalan način, Madona je poručila da je samo želela da jednom detetu pruži lep život.

Madona je rekla Opri Vinfri da je «razočarana» zbog kritika koje je dobila zbog usvajanja deteta iz Afrike.

«Mislim da bi svako ko bi otišao tamo želeo da jedno od te dece povede sa sobom kući i pruži mu bolji život.»

Organizacije za zaštitu dece u Malaviju osporile su Madonino starateljstvo nad 13 mesečnim dečakom, optuživši pevačicu da je iskoristila svoj status kako bi ubrzala proces – što je optužba koju ona demantuje.

«Uveravam vas da, bez obzira na to ko ste, i koliko ste bogati, ništa ne ide brzo u Africi».

Madona kaže da je dečak koga je nazvala Dejvid proveo gotovo čitav život u sirotištu, boreći se sa ozbiljnom bolešću. Ona poriče optužbe da je dečakovog biološkog oca prevarom navela da odobri usvajanje.

«On me je pogledao u oči i rekao da je veoma zahvalan što ćemo njegovom sinu omogućiti lepši život.»

Ali Johan Banda je izjavio za časopis «Tajm» da nije znao da Madona njegovog sina odvodi «zauvek», iako 32-godišnji farmer kaže da ne bi osporio usvajanje.

«Ne želim da se moje dete, koje je već otišlo, vrati nazad» rekao je Banda magazinu Tajm. «Upropastio bih njegovu budućnost da pristanem na to. Prosto sam zahvalan Madoni što je pomogla mom detetu».

Madona kaže da je Dejvid sada bolje, ali se još oporavlja od upale pluća u njenoj kući u Londonu, Ona dodaje da ljudi koji razmišljaju o usvajanju u Africi ne bi trebalo da budu obeshrabreni zbog čitave kontroverze...

XS
SM
MD
LG