Linkovi

Ubijen tjelohranitelj Jevrema Brkovića


Tri maskirana, za sada nepoznata napadača, Jevrema Brkovića su sačekali ispred njegovog stana, na Obali Ribnice u centru Podgorice i počeli da ga metalnim šipkama tuku po glavi. U tom trenutku, Brkovićev tjelohranitelj Srđa Vojičić koji je neposredno prije toga parkirao službeni automobil i krenuo u pravcu svog stana, primjetio je da je Brković napadnut i uputio se ka ulazu u njegovu zgradu. Začula su se četiri pucnja od kojih je Brkovićev tjelohranitelj smrtno stradao.

Brković, koji je hitno prebačen u KBC Podgorica zbrinut je sa brojnim ranama zadobijenim od udaraca šipkama po glavi i tijelu, ali, kako nezvanično saznajemo, nije u životnoj opasnosti. Brković, inače, nema prostrelnih rana i njegove povrede zadobijene su prije nego što se začula pucnjava.

Napad se dogodio oko 22 sata ispred Brkovićevog stana koji se nalazi u prizemlju zgrade i koji je u minulim godinama, dok su trajali ratovi na prostoru bivše Jugoslavije, u mnogo navrata bio meta napadača koji nikada nisu uhvaćeni.

Jevrem Brković, kontroverzni crnogorski pjesnik, predsjednik Dukljanske akademije nauka i urednik Crnogorskog književnog lista, početkom 90-tih istakao se svojom naglašenom suverenističkom i antiratnom orijentacijom, zbog čega je bio žrtva progona tadašnje crnogorske vlasti. Nakon što je u izgnanstvu, u Zagrebu, proveo sedam i po godina, u Crnu Goru se vratio 1999. godine i aktivno uključio u politički život.

XS
SM
MD
LG