Linkovi

Grupa Barenaked Ladies osnovana u Kanadi 1988. godine


Tokom godina Kanada je svetu dala mnogo velikih muzičara, od kojih bend Barenaked Ladies verovatno zaslužuje i veću pažnju.

Grupu su u Torontu 1988. godine osnovali Stiven Pejdž i Ed Robertson. Bend je sledeće godine ostvario medjunarodni uspjeh multi-platinastim albumom “Stunt” koji je ostao njihov najpopularniji uprkos sto su izali vise od 11 albuma. Barenaked Ladies doneli su nedavno svoj jedinstven stil humora i muzike na Glas Amerike, gde su sa Lerijem London razgovarali o svom najnovijem CD-u nazvanom Bearnaked Ladies Are We, kojeg je snimila njihova vlastita produkcijska kuca pod nazivom Desperation.

Pravo je vreme da se sretne sa pet dovitljivih, zabavnih momaka iz Kanade , članovima benda koji ima smešan naziv i zanimljivu priču o svom imenu.

“Jedan od naziva grupe kojeg smo smislili bio je “Gole Dame”. Nikada nismo ni mislili da cemo biti zajedno u grupi. Ja sam svirao na jednom humanitarnom koncertu gde su skupljane donacije za domaću banku hrane u Torontu. Grupa sa kojom sam u to vreme radio se raspala tako da sam zaboravio na humanitarnu akciju. No, nazvali su me nedelju pre koncerta …i upitali da li moja svirka i dalje važi. Rekli su da računaju na mene. Rekao sam “da, naravno, ali ime benda je sada Barenaked Ladies. Nazvao sam Stiva i pitao ga “hoćeš li da budeš u Barenaked Ladies”. Mislili smo da će to biti naš jedini nastup. To je bilo pre skoro 18 godina”.

Rekli smo da je reč o duhovitim momcima, pa je zato teško od njih dobiti bilo kakav ozbiljan odgovor. Tako je bilo i sa pitanjem o imenu novog CD-a “Barenaked Ladies Are Me”

“To je bila Stivova ideja. On je rekao, znaš, bilo bi sjajno ako bismo imali na posterima natpis “Barnaked Ladie are Me”, onda možemo da se igramo rečima I dodajemo slova pa da stoji - Barenaked Ladies su muskarci, ili Barenaked Ladies su mentalno bolesni, a ako prekrižite ova slova dobijete da su Bearnaked Ladies Meksikanci, meso, i tako dalje. “

Ne prolazimo bolje ni kad ih pitamo za omiljenu destinaciju za putovanja…

“Meni je najomiljenija zemlja u kojoj smo putovali zajedno, kao grupa Japan. To je prvo mesto gde sam se zaista i istinski osećao kao stranac, prvo mesto gde sam se osećao kao da sam član rok grupe “Foreigner” što je dvostruko moćno osećanje.”

Šta su najznačajniji dogadjaji u njihovoj karijeri?

“Rasprodani koncert u Medison Square Gardens i u Royal Albert Hall-u. Prvobitno smo bili rasprodati pocetkom devedesetih, to je takodje bio divan osećaj.”

Šalu na stranu, Barenaked Ladies su podjednako kreativni kada se radi o njihovoj muzici. Sa vise od 11 zlatnih, platinastih i multi-platinastih albuma, ukljucujuci tu kolekciju najvecih hitova i karijeru koja je trajala vise od 18 godina, Barenaked Ladies su bili prisutni mnogo duze od samo "Jedne sedmice".

Novi CD grupe Barenaked Ladies, je njihov prvi u protekle tri godine.Snimljen u njihovoj vlastitoj produkcijskoj kuci koja nosi naziv Desperation, pojavio se kao 17. na Bilbordovoj listi 100 hitova i na sedmom mestu u njihovoj Kanadi.


XS
SM
MD
LG