Linkovi

Bali: Sloboda za teroriste krive za smrt više od 200 ljudi


Odluka indonežanskih vlasti da oslobodi islamske teroriste izazvala je nezadovoljstvo u zemljama koje su imale najviše žrtava u atentatu na Baliju, tim više što je u Indoneziji običaj da se u vreme ramazanskog posta samo smanjuju kazne zatvorenicima.

Indonežanske vlasti su odlučile da, na kraju muslimanskog posta Ramazana, puste iz zatvora dvojicu islamskhih terorista, a da još desetorici umanje zatvorske kazne na koje su osuđeni zbog učešća pre četiri godine u atentatima na turiste u Baliju, saopšteno je danas u Džakarti. Bombe, podmetnute 2002. godine u dva noćna lokala, imale su razorno dejstvo - poginulo je više od 200 ljudi.

Od sutra će se na slobodi naći, Sirodžul Munir koji je osuđen na pet godina zatvora zbog skrivanja vođe te terorističke grupe, dok ime drugog teroriste nije saopšteno. Indonežanski sud je, posle terorističkih atentata na Baliju, osudilo 33 terorista za seriju napada u Indoneziji za koje je odgovornost preuzela militantna islamistička grupa, povezana sa Alkaidom pod nazivom Džemah islamija.

XS
SM
MD
LG