Linkovi

Još jedno loše šutersko veče Peđe Stojakovića


Osam utakmica NBA predsezone odigrano je protekle večeri, a od košarkaša iz Srbije i Crne Gore aktivni su bili samo Peđa Stojaković i Žarko Čabarkapa, čiji su Hornetsi i Voriorsi igrali jedni protiv drugih u "Stejpls Centru" u Los Anđelesu.

Trijumfovao je Golden Stejt – 112:103, a ni Stojaković, ni Čabarkapa nisu pružili zapaženije partije. Stojaković je bio u starnoj petorci igrao 31 minuta, ali je ponovo slabo šutirao (0-5, za dva i 2-5 za tri poena), završivši sa 8 poena, 4 skoka, 3 ukradene lopte i 2 asistencije. Čabarakapa je imao epizodu u drgoj četvrtini, ali je promašio sva četiri šuta iz igre i završio sa 2 poena, 3 skoka i jednom asistencijom za 10 minuta igre. Vorirsi su imali čak osam igrača sa dvocifrenim učinkom, dok se kod Hornetsa istakao Dženero Pargo sa 17 poena i 10 asistencija.

U ostalim mečevima, Orlando je razbio Atlantu – 109:88, uz odlične partije Hida Turkoglua i Dvajta Hauarda, dok je Darko Miličić odmarao zbog lakše povrede kuka u prethodnom duelu sa Hoksima. Turkoglu je ubacio 21 poen, uz samo jedan promašaj iz igre, dok je Hauard imao "dabl-dabl" - 20 poena i 16 skokova. Radmanović i Rebrača nisu igrali u duelu svojih Lejkersa i Klipersa, koji je na kraju pripao Klipersima – 91:90, Indijana je pobedila Šarlot - 109:96, Dalas bio bolji od Milvokija – 88:71, a Juta od Portlanda – 104:90. Finiks je savladao Sakramento – 111:94, a Čikago bio vrlo ubedljiv protiv San Antonija – 99:67.

U još jednom međunarodnom duelu, Toronto se revanširao Makabiju za prošlogodišnji poraz i to vrlo ubedljivo. Reptorsi su prošle godine postali prvi NBA tim posle 17 godina koji je izgubio od evroposke ekipe, kada je Entoni Parker u poslednjoj sekundi doneo Izraelcima pobedu – 105:103. Ovog puta, Reptorsi su, posle zaostatka od dva poena u prvom poluvremenu, deklasirali goste u drugom i na kraju pobedili sa 34 poena razlike – 118:84. Kris Boš i Fred Džons postigli su po 16 poena, Ti Džej Ford - 13, uz 6 asistencija, dok je još pet igrača domaćih imalo dvocifren učinak, među kojima i Parker (11), sada košarkaš Toronta. Kod gostiju, najefikasniji je bio Noel Filiks sa 19 pogodaka.

XS
SM
MD
LG