Linkovi

Rumunka Paraskeva Badesku šef Misije OEBS-a u Podgorici


Rumunka Paraskeva Badesku zvanično je imenovana za šefa Misije OEBS-a u Podgorici. Čestitajući joj imenovanje, crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je očekuje brzo formiranje nove Vlade, kako bi se nastavili reformski i integracioni procesi u Crnoj Gori.

U razgovoru sa šefom Misije OEBS-a u Podgorici Paraskevom Badesku, Vujanović je kazao da očekuje široku podršku i konstruktivan stav parlamentarnih stranaka u donošenju novog Ustava.

Iz kabinta crnogorskog predsjednika je saopšteno da je Badesku obavijestila Vujanovića da je postavljena za šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori i zahvalila na pozitivnim ocjenama njenog dosadašnjeg rada.

Prenijela je i spremnost OEBS-a da nastavi sa pružanjem pomoći Crnoj Gori u svim demokratskim procesima, posebno vrednujući dobru saradnju ostvarenu u pripremi i sprovođenju referenduma.

Šef crnogorske diplomatije Miodrag Vlahović rekao je kako vjeruje da će OEBS igrati značajnu ulogu u donošenju novog Ustava Crne Gore, priključenju Partnerstvu za mir i daljim evropskim integracijama.

U razgovoru sa Paraskevom Badesku ocijenjeno je pozitivnim potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Crne Gore i OEBS-a, 24. oktobra u Beču, kojim će se dodatno unaprijediti saradnja i stvoriti pravni okvir za dalje funkcionisanje Misije te organizacije u Podgorici.

Badesku je istakla da promjena statusa kancelarije u Misiju OEBS-a u Podgorici, predstavlja veći stepen odgovornosti za tu organizaciju, ali i veliku prednost za Crnu Goru zbog lakše i brže komunikacije.


XS
SM
MD
LG