Linkovi

Solidne partije Krstića, Miličića i Pavlovića u NBA predsezoni


NBA predsezona nastavljena je protekle večeri sa šest mečeva, na kojim su gostujući timovi ostvarili četiri trijumfa. Pobede su zabeležili Milvoki, Klivlend, Njujork, Orlando, Detroit i Hjuston. Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore, aktivni su bili Nenad Krstić, Mile Ilić, Marko Jarić, Saša Pavlović i Darko Miličić, dok je Peđa Stojaković još jednu utakmicu svojih Hornetsa odgledao sa klupe, jer trener Bajron Skot nije želeo da rizikuje da se povreda butnog mišića pogorša.

Orlando je pobedio u Oklahoma Sitiju – 100:85, uz 10 poena, 5 skokova i 3 asistencije Miličića, koji je bio u startnoj petorci i igrao 25 minuta. Pet Geriti je bio najefikasniji sa 19 koševa, dok je Dvajt Hauard uz 17, imao i 8 skokova. U ekipi Hornetsa, Dejvid Vest je ubacio 17, a Dezmond Mejson 16 poena.

Solidnu partiju pružio je i Saša Pavlović, čiji su Kavsi bili bolji od Bostona u Mančesteru, u državi Nju Hempšir – 91:82. Pavlović je za 12 minuta ubacio 10 poena, uz 3 skoka i bio jedan od četvorice igrača u pobedničkom timu sa dvocifrenim učinkom. Leri Hjuz i Zidrunas Ilgauskas postigli su po 14 poena, Dejmon Džons 12, dok je Lebron Džejms presedeo ceo meč na klupi u odelu. Kod Seltiksa – Voli Zerbijak 21 koš.

Minesota je bila domaćin Detroitu u Omahi, u državi Nebraska, a rezervisti Džejson Maksiel sa 16 i Lindzi Hanter sa 15 poena pobrinuli su se da Pistonsi ostvare trijumf – 101:96. Marko Jarić igrao je 18 minuta, postigao 5 poena, uz 3 asistencije, a najefikasniji kod "vukova" bio je Troj Hadson sa 15 pogodaka.

Bez Džejsona Kida i Vinsa Kartera, Nju Džersi je poražen u "Medison Skver Gardenu" – 111:97. Nenad Krstić je bio u prvoj petorci i za 22 minuta postigao 10 poena, uz 6 skokova, Mile Ilić nije se upisao, ali je imao po 2 skoka i asistencije za 8 minuta. Ruki Netsa Markus Vilijams postigao je 21, a Ričard Džeferson 14 poena. Kod Niksa, Stefon Marberi je završio sa 16 koševa.

U Ostalim mečevima, Milvoki je trijumfovao u Šarlotu – 104:100, dok je Hjuston, u Litl Roku, u Arkanzasu, pobedio Atlantu – 107:93.

XS
SM
MD
LG