Linkovi

Šturanović predložen za mandatara, Đukanović kaže da neće vladati iz sjenke


Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za mandatara za sastav nove crnogorske vlade Željko Šturanović kazao je na konferenciji za novinare da je spreman za dijalog i saradnju sa svima koji žele dobro i napredak Crne Gore.

„Za dijalog i saradnju spreman sam i ubuduće. Vjerujem da razlike koje postoje između nas sigurno ne mogu nestati preko noći, ali te razlike ne smiju da nas udaljavaju, već trebaju biti dodatni podsticaj svima da zajedničkim naporima tražimo najbolja rješenja za našu zajedničku državu Crnu Goru“, kazao je Šturanović.

Šturanović je dobio jednoglasnu podršku na sjednici Glavnog odbora DPS-a. Rekao je da mu je drago što su opozicione partije u njemu prepoznale čovjeka spremnog za dijalog i saradnju, a negirao je i sugestije da će centar odlučivanja ubuduće biti van Vlade.

Đukanović: Nisam se povukao pod pritiskom

Najavljujući da će i dalje ostati na čelu Demokratske partije socijalista, odlazeći premijer Milo Đukanović odbacio je kao špekulacije navode da se sa državnih funkcija povlači zbog pritiska međunarodne zajednice.

„Svojom voljom sam se opredijelio da napustim državnu funkciju i da svoj budući politički angažman vežem za rad u partiji“, kazao je Đukanović na konferenciji za novinare, ističući da neće pokušavati da i dalje vlada iz sjenke i da će se u narednom periodu posvetiti biznisu u Crnoj Gori.

„Ako to neko već može da vlada iz prvog, zašto bi to da radio iz drugog plana“, kazao je Đukanović. Dodao je da sa državne funkcije odlazi u trenutku kada je u Crnoj Gori ostvarena politička, ekonomska i bezbjedonosna stabilnost.

Govoreći o razlozima svoje i odluke potpredsjednika DPS Svetozara Marovića da u narednom periodu ne budu na državnim funkcijama Đukanović je kazao da su oni državne, partijske i lične prirode.

„Mislimo da je ovo trenutak da neki novi ljudi, sa nekom novom energijom treba da odmah prionu na nove poslove i da iskoristimo svaki novi dan kako bi što kvalitetnije obezbijedili ostvarivanje onoga što su strateški interesi Crne Gore“, rekao je Đukanović.

XS
SM
MD
LG