Linkovi

DPS neće podržati kandidate stranaka koje su ignorisale himnu


Glavni odbor Demokratske partije socijalista obavezao je poslanički klub te stranke da ne podrži kandidata opozicionih stranaka za potpredsjednika parlamenta čiji predstavnici nisu ustali prilikom intoniranja himne u Skupštini Crne Gore.

Inicijativu funkcionera najjače crnogorske stranke Vojina Đukanovića da DPS ne podrži kandidata opozicionih stranaka za potpredsjednika parlamenta čiji predstavnici nisu ustali prilikom intoniranja himne u Skupštini Crne Gore, podržali su članovi Glavnog odbora aklamaciom.

Prilikom intoniranja državne himne u parlamentu nisu ustali poslanici Srpske liste i koalicije Socijalističke narodne partije, Narodne stranke i Demokratrske srpske stranke.

Stav da, iz istog razloga, neće podržati kandidata tih opozicionih stranaka za potpredsjednika Skupštine ranije je saopštila Socijaldemokratska partija.

“SDP, svakako, neće glasati za to da državu predstavlja neko ko je ne priznaje, ko ne priznaje njene simbole i njene institucije”, kazao je potpredsjednik Ivan Brajović.

Prema saznanjima radija Antena M, vladajuća koalicija ponudiće podršku eventualnom kandidatu Bošnjačke stranke, jer Pokret za promjene nije zainteresovan za mjesto potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

Predsjednik BS Rafet Husović kazao je da u toj partiji ne bi imali ništa protiv, ako bi neko odlučio da im ustupi mjesto potpredsjednika parlamenta.

Ranije je saopšteno da su SNS i Pokret za promjene dogovorili da zajednički kandidat za potpredsjednika crnogorskog parlamenta bude Goran Danilović, potpredsjednik Srpske narodne stranke.

Prema novom poslovniku, jedno mjesto potpredsjednika parlamenta pripada predstavnicima opozicije.

XS
SM
MD
LG