Linkovi

Šek: Ko je odlučio da promeni loptu - treba mu oduzeti diplomu!


NBA trening kampovi jedva da su počeli, a mnogi već imaju primedbe na novu loptu. Liga je tek drugi put tokom 60 godina postojanja, a prvi put u poslednjih 35 godina - odlučila da promeni loptu. Kako se navodi u saopštenju, umesto stare kožne lopte, uvedena je nova od mikrofibera, koja omogućava bolju kontrolu kada se igrači oznoje. Posebno nezadovoljan je Šakil O'Nil.

"Mislim da je nova lopta užasna. To je najgora odluka koju je neki stručnjak, ko god da je – napravio. To je katastrofa. Igramo sa istom loptom, koliko dugo ... sto godina, pedeset godina ... i sad je menjati ... Ko god da je to učinio treba mu oduzeti fakultetsku diplomu. Mene sigurno nisu pitali šta mislim... lopta je katastrofa, imate osećaj kao da je ona jeftina lopta koju kupujete u prodavnicma igračaka, za igru i napolju i u sali. Očekujem da će procenat šuta dosta da padne i da će se povećati broj izgubljenih lopti i loših vođenja. Kada se pokvasi, tu loptu uopšte ne možete da kontrolišete. Ko god da je doneo tu odluku - mora da bude otpušten", rekao je O'Nil.

Šeku nova lopta očigledno ne dopada. Verovatno se pomalo plaši da će pokvariti svoj sjajni procenat šuta sa linije slobodnih bacanja.

XS
SM
MD
LG