Linkovi

Željko Šturanović predložen za mandatara nove crnogorske vlade


Predsjedništvo Demokratske partije socijalista predložilo je danas Glavnom odboru stranke da ministar pravde Željko Šturanović bude mandatar nove crnogorske vlade.

Portparol DPS-a Predrag Sekulić rekao je da je Predsjedništvo jednoglasno predložilo da aktuelni ministar pravde Željko Šturanović bude mandatar nove crnogorske vlade.

Sjednica Glavnog odbora, koji će donijeti konačnu odluku o mandataru, biće održana sjutra.

A potpredsjednik DPS-a i donedavni predsjednik Državne zajednice Svetozar Marović rekao je da je najava povlačenja visokih zvaničnika te stranke pokazala da DPS ima dovoljno kvalitetnih ljudi koji mogu Crnu Goru voditi putem evropskih integracija.

"Povlačenjem premijer Milo Đukanović i ja ne radimo ništa protiv DPS-a. Siguran sam da oni koji nas podržavaju to znaju. Čovjek se ne rađa kao predsjednik, već se bori za svoje ideje", kazao je Marović listu Dan.

"Mi smo neke naše ideje ostvarili i sada možemo lakše da razmišljamo o evropskom putu Crne Gore i boljoj budućnosti za naše građane. Istina, ima i umora ali potrebe da dođu novi ljudi", naveo je Marović.

Odluka neprikosnovenih čelnika Demokratske partije socijalista da se povuku iz organa izvršne vlasti je očekivana i mudra, ocijenio je danas lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"O konsekvencama takvih poteza i njihovom eventualnom uticaju na političku stabilnost još nije moguće suditi", kazao je Medojević u razgovoru sa nerezidentnim ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori Dejvidom Gauanom.

A iz SNP je saopšteno da imena koja se pominju za mandatara nove crnogorske vlade nisu garancija da će Vlada napraviti odlučujući korak da riješi probleme na putu Crne Gore prema evropskim integracijama.

Predlog da Željko Šturanović bude mandatar je iznenađujući, jer se radi o jednom od rijetkih ministara u Vladi Mila Đukanovića sa kojima je opozicija imala korektnu saradnju, rekao predsjednik Narodne stranke Predrag Popović.

Srpska lista je objavila je da se nada da predlog da Željko Šturanović bude mandatar za sastav nove vlade Crne Gore nije stvar konkretnih pritisaka, nego njegove dobre volje.

XS
SM
MD
LG