Linkovi

Njujorški trio Goo Goo Dolls krenuo na turneju sa novim albumom


Posle dvadeset godina postojanja, i karijere koja uključuje četiri nominacije za Gremija, hitove kao što su «Name» i «Iris» i multi-platinaste albume – njujorški trio Goo Goo Dolls krenuo je na turneju promovišući svoj novi album – «Let Love In».

Osnivači benda Robi Tekik i Džoni Reznik razgovarali su o svojoj karijeri i novom albumu sa saradnikom Glasa Amerike – Lerijem Londonom. Članovi jednog od najpoznatijih rk bendova na svetu, sa jednim od najneobičnijih imena, the Goo Goo Dolls, opisuju kako je bend uspeo da opstane od svog debija 1986. godine

«Često nas to pitaju, a čini mi se da se odgovor menja na dnevnoj bazi. Sve zavisi od toga šta se dešava u odredjenom trenutku, i mislim da je to najbolji odgovor.»

Novi CD, «Let Love In» objavljen je u aprilu. Njihov osmi studijski album snimljen je u stotinu godina staroj zgradi u Bafalu, u državi Njujork, punoj paučine, a kako tvrde muzičari – i duhova. Gledajući unazad, na poslednje dve decenije, pevač Džoni Reznik kaže da se ni zbog čega ne kaje.

«Da smo bilo šta radili drugačije, mislim da ne bismo sad bili ovde. Da li smo pravili greške? Da, ogromne greške, i to pred mnogo ljudi. Obrukate se, ali idete dalje. Ja imam istorijat baš loših frizura u proteklih 20 godina, i čovek mora da se smeje sam sebi. Ne možete samog sebe preozbiljno shvatati», kaže Džon Reznik.

Reznik je doživeo ličnu tragediju sa 16 godina, kada su mu oba roditelja umrla iste godine.

«Kada vam se desi tako nešto dok ste još jako mladi, osećate jednu konstantnu blagu izolovanost od svega i svakoga. Intimnost i prijateljstvo, takve stvari postaju teške. Ali opet, to je pokrenulo i neverovatnu avanturu koja se meni dešava proteklih 25 godina. To je zaista neverovatno...» kaže Reznik.

Vraćamo se pitanju da li Goo Goo Dolls planiraju turneju u inostranstvu...

«Nedavno smo počeli da nastupamo pred publikom u različitim zemljama. Nekoliko puta smo svirali u Japanu i bilo je okej. Otišli smo u Francusku gde je bila potpuna propast. Dobro smo prošli u Italiji. Izgleda se svidjamo Nemcima i Britancima, zapravo se sada posebno koncentrišemo na Britaniju jer tamo izgleda baš dobro prolazimo, a to je jedan sasvim drugačiji svet. Muzički svet je potpuno drugačiji nego u Americi. Fanovi su lojalniji, postojaniji, jednom kada ih uverite da ste njihov bend – oni stoje uz vas.»

«Pomisao da vaša muzika znači nekome na drugom kraju sveta je prilično moćna stvar. Ne mislim to na egoističan način. Mene to saznanje i danas iznenadjuje.»

Posle 20 godina karijere, Reznik priča o budućnosti Goo Goo Dolls.

«Zaista je teško jer se muzički biznis tako brzo menja. Ne znate kada ste postali nevažni, i zbog toga ne znam da li ćemo snimiti još jedan album. Ako budemo relevantni – da. Ako ne budemo, onda – ne.»

XS
SM
MD
LG