Linkovi

Dajmler-Krajsler se pridružio trci za ulazak na rastuće kinesko tržište


Nemačko-američki proizvodjač automobila, Dajmler-Krajsler, saopštio je da će smanjiti proizvodnju vozila u Americi, kako bi se usredsredio na manje, ekonomičnije modele, koji će biti proizvedeni u Kini. Dajmler-Krajsler navodno pregovara sa potencijalnim kineskim partnerima o proizvodnji jeftinih automobila za američko tržište.

Dajmler-Krajsler se pridružio trci vodećih autmobilskih kompanija za ulazak na rastuće kinesko tržište .

Ova Kompanija je nedavno otvorila i novu fabriku u Pekingu. Predsednik Dajmler-Krajslera, Diter Zeče, kaže da je to deo investicija u Kinu od milijardu 900 miliona dolara.

«Kao što je poznato, ovo je jedna od najdinamičnijih zemalja i ekonomija na svetu, a mi u Dajmler-Krajsleru smo veoma ponosni što možemo da doprinesemo ekonomskom rastu i razvoju Kine,» kaže Zeče.

Kina je posle SAD najveće svetsko tržište automobila sa vrednošću godišnje prodaje od sedam milijardi dolara. Navodi se da je Dajmler-Krajsler u pregovorima sa jednom državnom kineskom kompanijom o proizvodnji malih automobila za Ameriku i Evropu. Predsednik ogranka Krajsler, Tom Lasorda, kaže da njegova firma uskoro namerava da ponudi deset novih modela.

«Suština je da nam je potreban partner koji ima male troškove, a visoki kvalitet. Ne možemo da isključimo Kinu, kao ni evropsko tržište ili delove Azije jer u tom takozvanom 'B segmentu' ima dosta važnih igrača, a mi ćemo sve pažljivo ispitati,» kaže Lasorda.

Za razliku od drugih kompanija koje proizvode automobile specijalno namenjene kineskom tržištu, Diter Zeče kaže da će Mercedesovi i Krajslerovi modeli proizvedeni u Kini biti identični sa modelima koji se proizvode i prodaju u drugim zemljama.

«Jedina razlika je u zemlji porekla. Kada se radi o kvalitetu može da postoji samo jedan kvalitet koji nastojimo da postignemo za sve Mercedesove i Krajslerove proizvode širom sveta,» kaže on.

Dajmler-Krajsler namerava da smanji isporuke vozila u Americi za 15 odsto zbog pada u prodaji kamioneta i sportsko-terenskih vozila. I, mada Dajmler-Krajsler tvrdi da njegove medjunarodne operacije donose profite, prodaja u Americi je opala za oko 10 odsto ove godine zbog čega se predvidja da će kompanija imati gubitak od milijardu i po dolara u trećem kvartalu.

XS
SM
MD
LG