Linkovi

Čehinja Tatjana Kućaržova izabrana za najlepšu ženu planete


U Češkoj je zavladala euforija što se na finalu izbora Mis sveta, sinoć u Varšavi, potvrdila lepota njihovih žena kada je mis Češke, Tatjana Kućaržova, izabrana za najlepšu ženu planete.

Sedamnaestogodišnja plavuša iz gradića Opočno u istočnoj Češkoj očarala je i Poljake. U Palati nauke i kulture navijali su zdušno da titula u finalu, koje se po prvi put odigravalo u jednoj postkomunističkoj zemlji, ostane u “novoj Evropi“, kad već među šesnaest najlepših nije prošla poljska mis Mažena Ćešlik.

Poljaci su sinoć SMS porukama mogli da navijaju za još dve svoje poluzemljakinje, pošto je mis Kanade Malgožata Majevska emigrirala sa roditeljima preko okeana iz Poljske kao četverogodišnje dete, i za mis Mađarske Renatu Anetu Tot, koja nije krila da ima polovinu poljske krvi.

Nove najlepše žene planete veruju da je presudno za izbor, pored toga što predstavlja tipičan češki tip lepote - vitke plavooke plavuše- bilo i to što dobro govori engleski i mogla je da ćaska sa žirijem.

“Nadam se da će mi titula promeniti život, u pozitivnom smislu”, rekla je Kaćaržova koja sanja o karijeri manekenke.

Domaćini su zadovoljni što su pored predstavljanja najlepših žena sveta dobili priliku i za promociju prirodnih lepota i istorijskih i kulturnih znamenitosti Poljske, koju su 104 finalistkinje obilazile poslednjih mesec dana, a te snimke su prenosile vodeće svetske televizije.


XS
SM
MD
LG