Linkovi

Toni Kukoč najavio završetak karijere u NBA


Hrvatski reprezentativac Toni Kukoč odlučio je da završi 13-godišnju karijeru u NBA-u i saopštio da zbog toga nije tužan.

"Vreme je da se povučem iz košarke. Ona je bila veliki deo mog života i dala mi je sve što sam želeo. Još uvek mogu da igram, medjutim, radije bih se posvetio golfu.Golf je najbolja igra ikad izmišljena. Ljut sam na svog oca što me nije usmerio golfu, ali tada za njega nismo ni znali".

Kukoč je tri puta dobio nagradu najboljeg evropskog igrača, osvojio srebrnu medalju s reprezentacijom u Barseloni 1992. godine, nakon čega je potpisao ugovor s Čikago Bulsima.

Kukoč je tri godine zaredom osvajao prsten NBA (1996-1998). Iz Bulsa je otišao 1999. godine u Filadelfiju, a naredne godine prešao je u Atlantu. U Bakse je došao 2002. godine, gde je zaključio karijeru. Za 13 godina igre na parketu Kukoč, je u proseku postizao 13,6 koševa, 4,2 skokova i 3,7 asistencija.

Toni je prošle sezone za Milvoki odigrao 65 utakmica i postigao prosečno 4,9 koševa, 2,3 skoka i 2,1 asistencije po utakmici. Treneri i igrači timova za koje je igrao su ga cenili zbog dobrog šuta sa distance, osećaja za dodavanje i osobina vođe

XS
SM
MD
LG