Linkovi

Zahuktava se predizborna kampanja u Crnoj Gori


Predsjednik DPS Milo Đukanović poručio je Nebojši Medojeviću da je lider Pokreta za promjene komandant autobuske parade. Medojević Đukanovića poziva na TV duel.

»Mislim da se mora zavrijediti televizijski i svaki duel, a posebno se pokazati elementarna kompetentnost za pitanja o kojima se želi razgovarati«, rekao je on.

Đukanović je naveo da se Medojević »ubi u namjeri« da obezbijedi televizijski duel sa njim.

»Zaboravio je da je doživio debakl u TV duelu sa nekadašnjim ministrom ekonomije Darkom Uskokovićem, a danas bi želio da o ekonomiji razgovara sa mnom. Moj odgovor je - drži se autobusa i vozi Miško«, poručio je lider DPS.

On je naveo da ga autobus, koji PZP koristi za izbornu kampanju, podsjeća na scene iz filma Balkan ekspres.

»To je autobus pun laži i prevara«, kazao je Đukanović, dodajući da je Medojević »komandant te autobuske parade«.

On je rekao da Medojević pokušava da se predstavi kao veliki poznavalac ekonomije, iako nije ekonomista, već elektro inženjer.

»Nakon velikih ostvarenja na polju elektro-tehnike, sada hoće da nam proda svoju pamet na polju ekonomije«, kazao je Đukanović.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević: Izađi na duel ili zaćuti

Primitivni nivo komunikacije Mila Đukanovića najbolje pokazuje njegovu ličnu, političku i državničku kulturu, ali i stepen panike zbog predstojećeg poraza na izborima, ocijenio je danas lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Đukanović je sinoć poručio Medojeviću da još nije kompetentan za televizijski duel sa njim i ocijenio da je lider PZP-a “komandant autobuske parade”.

“Ovo samo dokazuje da je snaga PZP-a sve veća i da će građani 10. septembra konačno pokazati građansku hrabrost i demokratsku zrelost i srušiti jedan od posljednjih autokratskih režima u Evropi”, rekao je Medojević u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

Lider PZP-a je poručio građanima Crne Gore da “nemaju razloga da se plaše čovjeka koji ne smije da izađe na televizijski duel sa njim”.

“Pošto je još jednom dokazao poslovičnu hrabrost i javno odbio da izađe na crtu, predlažem mu da sa sobom povede i potpredsjednike - ideološkog mentora Veselina Vukotića i najjačeg ministra Darka Uskokovića, da mu drže strah”, naveo je Medojević.

On je rekao da je neviđeno drsko “da čovjek bez dana radnog iskustva, stručne i profesionalne reference, znanja stranog jezika, poznavanja kompjutera, koji je direktno iz školske klupe uskočio u premijersku fotelju, bilo kome spočitava nedostatak referenci i nestručnost”.

“Pozivam Đukanovića da pred licem crnogorske javnosti pokažemo indekse sa studija, objavljene stručne radove, studije, knjige, sertififikate, projekte, konsultantske ugovore, pa neka narod vidi ko je stručnjak, a ko nije”, istakao je Medojević.

On je dodao da Đukanović nije čak u stanju, “u grotesktnom pokušaju da bude duhovit”, da pogodi o kojem se filmu radi, a kamoli da može da vodi državu.

“Autobus i čuveni Miško o kome govori naš obrazovani premijer se pominju u filmu Ko to tamo pjeva, a ne u Balkan ekspresu, kako u svom neslavnom pokušaju da bude duhovit, izjavi na tribini u Danilovgradu”, rekao je Medojević.

“Vjerovatno bi mu bolje išla poređenja sa zvjezdama Granda ili likovima iz filmova Kum i Lice sa ožiljkom, imajući u vidu ambijent i društvo sa kojim provodi većinu slobodnog vremena”, kazao je Medojević.

On je još jednom pozvao Đukanovića da prekine sa “primitivnim malograđanskim ogovaranjima, vrijeđanjima i podmetanjima”.

“Neka izađe na duel i kaže šta ima ili neka zaćuti. Neka ne bruka više ni sebe ni državu na čijem je čelu”, poručio je Medojević.


XS
SM
MD
LG