Linkovi

Londonska policija uhapsila 16 osoba u antiterorističkim akcijama


" hspace=2 src="/serbian/images/ap_britain_terror_police_van_30aug06_eng_195.jpg" width=210 align=right vspace=2 border=0>U dve antiterorističke akcije uhapšeno je 16 osumnjičenih, saopštila je britanska policija. Londonska policija je uhapsila 14 osumnjičenih za obučavanje ipodstrekivanje drugih lica da izvrše teroristička dela.

Antiterorističke jedinice u Mančesteru uhapsile su rano jutros dvojicu osumnjičenih i još sprovode tri istrage, koje nemaju veze sa zaverom o obaranju prekooeanskih aviona. Policija je saopštila da je uhapsila 14 osumnjičenih u južnom i istočnom delu Lonodona u unapred isplaniranoj akciji. 12 hapšenja u Londonu izvršeno je u blizini kineskog restorana u južnom delu grada a policija je tokom sinoćnje racije ispitivala goste restorana a potom neke od njih sprovela sa lisicama na rukama.

U izveštaju je navedeno da hapšenja verovatno imaju veze sa glasinama da u Britaniji postoje kampovi za obučavanje muslimanskih terorista. Šef londonske policije Piter Klark nedavno je izjavio da policija motri na hiljade Britanaca muslimanskog porekla, za koje sumnja da bi mogli da budu umešani u terorizam.

XS
SM
MD
LG