Linkovi

Emi: Serija «24 časa» proglašena najboljim dramskim programom


Špijunska serija «24 časa» proglašena je najboljim dramskim programom, tokom jučerašnje dodele nagrada Emi u Los Anđelesu. Američka adaptacija poznate britanske serije «Kancelarija» proglašena je najboljom komedijom.

Već 5 godina uzastopno, špijunski triler «24 časa» kandidat je u kategoriji najbolje drame, a ove godine je konačno dobio najveću američku televizijsku nagrau. Glumac Kifer Saderlend, koji u toj seriji igra federalnog agenta, osvojio je Emi za najbolju dramsku ulogu. Komedija «Kancelarija» o međuljdskim odnosima na poslu, rađena u dokumenatrnom stilu, proglašena je najboljom humorističkom serijom. Nagrada za najbolju ulogu u komediji pripala je zvezdi serije «Mank», odnosno «Kaluđer», američkom glumcu libanskog porekla.

«Emi je dobio Toni Šalub, Mank»

Ovo je već njegova treća nagrada za istu ulogu, u seriji u kojoj tumači neurotičnog privatnog detektiva. Britanska glumica Helen Majrin osvojila je Emi za najbolju žensku ulogu u istorijskoj drami «Elizabeta Prva», dok je Džeremi Ajrons proglašen pobednikom za najbolju sporednu ulogu. Puno nagrada je pripalo i serijama koje su upravo skunite sa repertoara. Alan Alda je nagrađen za sporednu ulogu u političkoj drami «Zapadno krilo», odnosno «West wing» o događanjima u Beloj kući.

Akademija televizijske umetnosti i nauke, koja dodeljuje nagrade Emi, ove godine odala je počast dugogodišnjem voditelju Diku Klarku, koji se oporavlja od moždanog udara koji je preživeo 2004.

Domaćin sinoćnje dodele nagrada bio je Konan O Brajen, koji je poznat po duhovitim razgovorima sa javnim ličnostima, ali koji nije uspeo da osvoji ni jednu nagradu. Nagradu za humorističku seriju dobio je satiričar Džon Stjuart, za emisiju koju radi za mrežu Comedy Central.


XS
SM
MD
LG