Linkovi

Putnički avion kompanije Komeir poleteo sa pogrešne piste


Putnički avion kompanije Komeir koji se kod Leksingtona srušio i zapalio neposredno posle poletanja bio je na pogrešnoj pisti u momentu nesreće, saopštile su američke savezne vlasti koje sprovode istragu.

Preliminarni podaci iz "crnih kutija" aviona i oštećenja na mestu nesreće pokazuju da je avion poleteo sa kraće piste aerodroma "Blu gras", koja nije namenjena komercijalnim letvima, izjavila je novinarima član Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja Debi
Heršman.

Heršmanova, koja vodi istrahu nesreće u kojoj je poginulo 49 ljudi - 47 putnika i dva člana posade, a preživeo je kopilot, rekla je da je ta pista dugačka 1.050 metara, odnosno duplo kraća od glavne aerodromske piste. Ona je kazala i da će istraga tragati za podacima o preformansama aviona, o njegovoj težini i brzinama. Američke vlasti saopštile su da nema indicija da se radi o terorističkom aktu.

Avion koji je leteo za Atlantu srušio se u blizini aerodroma u Leksingtonu, ubrzo po poletanju, i potom zapalio. Nesreća u Leksingtonu je najveća avionska nesreća u SAD za poslednjih šest godina.

XS
SM
MD
LG