Linkovi

Hibridi i takozvani ”pametni automobili“


Vozači koji traže zamenu za visoke cene benzina, sve veću pažnju posvećuju hibridima i takozvanim «pametnim automobilima». Neki se, međutim, vraćaju starijim tehnologijama i nalaze novu generaciju čistijih, efikasnijih dizel vozila.

Pre tridesetak godina, to je bila zamena za krizu s gorivom tokom 1970-ih. Međutim, budući da cene benzina ponovo postižu rekorde, autoinženjeri, poput Dona Hilebranda,prilegli su na posao – pokušavajući da očiste prljavu reputaciju dizel motora.

«Doslovno, ti motori su sada 98 odsto čistiji. Ono što je nekada bilo bure zagađenja, sada se svelo na kapljicu», kaže Hilebrand.

Za novopečenog vlasnika, Krisa Hajnsa, glavni motiv je bila manja potrošnja.

«Auto se sam isplaćuje. Verujem da novac koji štedim na gorivu, isplaćuje automobil», kaže Hajns, objašnjavajući da sada troši 200 dolara manje i dobija 45 kilometara više po galonu – otkako je zamenio svoj benzinski kamionet. Ekonomičnost dizel goriva je za 30 odsto veća od vozila koja imaju pogon na benzin i Kris Vilvejt, iz «Folksvagenove» prodavnice automobila u Čikagu, kaže da se potražnja utrostručila.

Analitičar Entoni Prat iz firme «Džej Di pauer end asošijets», kaže da je to jedan razlog zbog kojeg su proizvođači povećali proizvodnju dizel automobila.

«Prodor dizela u Sjedinjene Države je negde oko tri i po odsto. Predviđamo da će se tražnja u proseku povećati za oko 12 odsto do 2015», kaže Prat.

Ali neke organizacije za zaštitu životne sredine dovode u pitanje budućnost dizela. Brendan Bel iz Kluba «Sijera» kaže da je dizel traćenje vremena i novca.

«Da li ulažemo u tehnologiju novog naraštaja, odnosno hibridnu tehnologiju, ili se vraćamo u prošlost prema dizel vozilima?», pita Bel.

Uprkos nedavnim poboljšanjima, novi dizel motori i dalje ne zadovoljavaju standarde u pogledu izduvnih gasova u pet američkih država, među kojima su i Kalifornija i Njujork. Ipak, proizvođači očekuju da će do kraja decenije sve zahteve potpuno da zadovolje.

XS
SM
MD
LG