Linkovi

Svetozar Marović siguran u pobedu vladajuće koalicije


Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović siguran je da će Koalicija za evropsku Crnu Goru na septembarskim izborima ubjedljivo pobijediti i osvojiti duplo više glasova od drugoplasirane partije ili koalicije.

Marović je u Ulcinju kazao da međunarodna zajednica vjeruje u političke namjere, ciljeve i kredibilitet ljudi koji vode Crnu Goru. On smatra da Evropa ima povjerenje u crnogorsku vlast i da ona zato zaslužuje da vlada i poslije septembraskih izbora. Marović je poručio građanima Ulcinja da razgovaraju sa susjedima i rođacima i kažu im "da ako neće da glasaju za nas, neka ne budu ni protiv".

No, lider Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović tvrdi da će Koalicija za evropsku Crnu Goru crnogorskog premijera Mila Đukanovića na septembarskim izborima ostvariti rezultat koji će biti znatno ispod 50 odsto osvojenih mandata.

On je podsjetio da je prvi i jedini direktni duel Demokratske partije socijalista i SNP-a bio na predsjedničkim izborima 1997. godine i da su ti izbori "pokradeni".

"Od tada Đukanović nije imao hrabrosti da sam izađe na politički duel SNP-u. Uvijek je neko morao da ga hrabri, nekada Novak Kilibarda, a danas Ranko Krivokapić", rekao je Bulatović.

I lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da će ta partija, i pored neravnopravnih uslova, ostvariti izvanredan uspjeh na izborima, koji će dovesti do odlaska sa vlasti režima.

Medojević je ocijenio da su reforme u Crnoj Gori moguće jedino sistemskom promjenom vlasti i istakao da vlast nije u mogućnosti da Crnu Goru integriše u evropske tokove, navodeći da su evropski standardi u konfliktu sa interesima vladajućeg crnogorskog kartela.


XS
SM
MD
LG