Linkovi

Grupa "B": Nemci posle tri produžetka do drugog mesta


Najdramatičniji meč dosadašnjeg toka Svetskog prvenstva odigrali su Nemačka i Angola, čiji duel je odlučivao o drugom mestu u grupi "B". Posle čak 55 minuta igre i tri produžetka, Nemci su trijumfovali 108:103 (95:95, 83:83, 69:69), a ključnu ulogu, očekivano, imao je Dirk Novicki.

Možda i najbolji košarkaš sveta u ovom trenutku, u dva navrata je izborio produžetak za svoj tim, a posebno se istakao na kraju prvog ekstra perioda, kada je trojkom preko ruke, uz zvuk sirene doneo izjednačenje svom timu. Završio je sa 47 poena i 16 skokova, uz nepogrešivo izvođenje slobodnih bacanja (17-17). Kod Angole, Olimpio Siprijano postigao je 33 (6-12 trojke), Eduardo Mingaš 22, a Žoakim Gomeš 21 poen, uz 11 skokova.

Novi Zeland je predvođen Krejgom Bredšoom (17 poena) očekivano pobedio Panamu – 86:75, dok su Španci deklasirali domaćina Japan – 104:55 i eliminisali ga iz daljeg takmičenja. Pau Gasol je bio najefikasniji sa 21 poenom, Huan Karlos Navaro postigao je 18, dok je Aleks Mumbru ubacio 13 poena. Pred duel osmine finala sa SCG, kapiten "crvene furije" Huan Karlos Navaro rekao je da njegov tim poštuje "plave".

"Moramo da poštujemo Srbiju, jer su oni i dalje svetski prvaci i imaju odlične igrače. Međutim, ako neko treba da se plaši, onda su to oni. Dobro smo se pripremili i došli smo ovde da pobedimo sve", istakao je Navaro i dodao da je njegov tim na dobrom putu da ostvari odličan rezultat.

XS
SM
MD
LG