Linkovi

Pojas Gaze: Izraelski vojnici ubili tri pripadnika Islamskog džihada


Izraelski vojnici ubili su danas tri Palestinca, pripadnika radikalnog Islamskog džihada, u blizini granice Izraela i pojasa Gaze.

Vojnici su otvorili vatru nakon što su primetili sumnjive ljude kako se približavaju graničnoj ogradi, blizu prelaza Kisufim, noseći velike tašne. Otvorena je i tenkovska vatra u pravcu te trojice, saopštila je armija. Kraj tela poginulih nije adjeno oružje, ali su palestinski zvaničnici rekli da su oni krenuli u napad. Prethodno su vojnici, u pratnji tenkova, oklopnih transportera i uz podršku helikoptera, ušli u pojas Gaze, preko glavnog graničnog prelaza Karni za promet robe i, krećući se od kuće do kuće, hapsili osumnjičene palestinske ekstremiste. Opkoljena je jedna kuća i došlo je do razmene vatre sa traženim palestinskim ekstremistima, uključujući i dvojicu članova Hamasa, koji su bili unutra. Jedan ekstremista je ranjen, a petorica su uhapšena, rekla je armija. Palestinski izvori kažu da je ranjeno pet Palestinaca.

Na jugu pojasa Gaze izraelski vojnici su ušli u polja kraj grada Kan Junisa i otvorili vatru iz automata, nakon što su pozvali seljake da napuste to područje, rekli su palestinski bezbednosni zvaničnici. Armija je rekla da vojnici traže podzemne tunele za krijumčarenje oružja. Palestinci su ispalili protivtenkovske rakete i armija je uzvratila vatru.


XS
SM
MD
LG