Linkovi

Pregled pisanja američke štampe


Za dnevnik Lejk San Lider, iz Kamdentona u Misuriju, tema dana je početak nove školske godine i bezbednost na drumovima.

Poput drugih američkih saveznih država, avgust za đake i učenike srednjih škola u Misuriju označava povratak u klupe, a za vozače mesec kada moraju da obraćaju veću pažnju na brojne jarko žute školske autobuse koji sakupljaju i razvoze decu. Dnevnik opominje vozače da će lokalna policija biti raspoređena kako bi ontrolisala poštovanje saobraćajnih pravila koja predviđaju da sva vozila koja se kreću u istom pravcu kao i školski autobusi, bez obzira na širinu kolovoza, moraju da se zaustave sve dok autobus prima ili ispušta đake.

Kako piše vermontski Burlington Fri Pres, poznati proizvođač sladoleda, kompanija Ben end Džeri, našla se na udaru Društva za zaštitu životinja. Ta firma je poznata kao zaštitnik čovekove okoline i društveno svestan sistem, koji je na tome zasnovao svoju uspešnu marketinšku kampanju. Međutim, Društvo za zaštitu životinja optužilo je kompaniju Ben end Džeri da za svoje proizvode koristi jaja dobijena od kokošaka koje se uzgajaju u prenatrpanim žičanim kokošinjcima, što kompanija nije negirala. Na svom sajtu Ben end Džeri je ukazao da jaja kupuje preko dobavljača, koji tvrdi da se sa životinjama postupa humano. Ipak, portparol kompanije Ben end Džeri rekao je da će ove optužbe Društva za zaštitu životinja biti pažljivo razmotrene.

Las Vegas je grad poznat po tome da nikad ne spava i gde brakovi mogu da se ozvaniče tokom svih 24 sata... Dnevnik Las Vegas San kao primer navodi slučaj Britni Spirs, koja se pre dve i po godine baš u Las Vegasu, posle celovečernjeg tuluma, naprasno udala za svog druga iz detinjstva. Ako ste i vi planirali da svoj brak započnete iza ponoći – moraćete da požurite. Naime gradski oci su odlučili da od iduće sedmice, zbog sve tanjeg budžeta, ukinu ponoćnu smenu matičara tako da će mladenci morati da brakove sklapaju samo od 8 ujutru do ponoći. To možda i nije loše, pošto se često događalo da se tako naprasno sklopljeni brakovi brzo i rasturaju, baš kao što je uradila i Britni Spirs, koja se, posle otrežnjenja i razvela posle samo 48 sati.

XS
SM
MD
LG