Linkovi

Grupa B: Pobede Španije, Nemačke i Angola


Košarkaška reprezentacija Španije ubedljivo je danas savladala Panamu sa 101:57 u utakmici drugog kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Japanu. Najzaslužniji za pobedu Španaca bio je Pau Gasol sa 26 poena i 10 skokova. Rudi Fernandes je ubacio 21 poen za Španiju, Berni Rodriges je dodao još 15, a Horhe Garbahosa 10. Španci su opravdali ulogu favorita i bez ikakvih problema stigli do pobede. Košarkaški "crvene furije su od samog početka dominirali i utakmicu počeli serijom 12:2. Reprezentacija Španije je u prvom kolu savladala Novi Zeland, dok je Panami današnji poraz drugi na turniru, pošto je u subotu izgubila i od Nemačke. Španija će sutra igrati protiv aktuelnih vicešampiona Evrope Nemaca, kada će Gasol imati mnogo teži zadatak, pošto će mu protivnik biti Dirk Novicki. Sutrašnji duel biće prilika da se Španci revanširaju Nemcima za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva, na kome je Novicki proglašen za najboljeg igrača. Ruben Daglas, Džejmi Ljoreda i Dionisio Gomes postigli su po devet poena za Panamu, koja će sutra igrati protiv Japana, koji je, takođe, bez pobede.

Angola bolja od Japana

Košarkaši Angole pobedili su danas domaćina Japan sa 87:62, u Grupi B na Svetskom prvenstvu. Karlos Almeida predvodio je sa 19 poena afričkog šampiona, koji je postigao 12 čak trojki. Angola je juče pobedila Panamu i sutrašnja pobeda nad Novim Zelandom donela bi im plasman u osminu finala. Japan je predvodio Kosuke Takeući sa 13 poena. Domaćinu je ovo drugi poraz, posle jučcerašnjeg od Nemačke.

Košarkaši Nemačke pobedili Novi Zeland

Košarkaši Nemačke pobedili su danas Novi Zeland 80:56 u drugom kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Japanu. Prva zvezda tima Dirk Novicki nije imao šutersko veče, ali su zato njegovi saigrači bili izuzetno raspoloženi. Robert Garet postigao je četiri trojke u prvom poluvremenu, a meč je završio sa 14 poena. Najefikasniji bio je Demond Grin sa 18 poena. Najefikasniji u ekipi Novog Zelanda bio je Kirk Pen sa 12 poena. "Kiviji" su igrali bez suspendovanog Marka Dikela, koji je suspendovan sa prve tri utakmic. Nemačka je juče pobedila Japan, a Novi Zeland je izgubio od Španije.

XS
SM
MD
LG