Linkovi

Lebron Džejms, Karmelo Entoni i Dvejn Vejd kapiteni SAD


Trojica NBA košarkaša koja su draftovana 2003. godine biće lideri američkog nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu. Prvi trener selekcije SAD, Majk Kšiševski objavio je da će Lebron Džejms, Karmelo Entoni i Dvejn Vejd – prvi, treći i peti pik sa drafta 2003, biti kapiteni na šampionatu koji počinje u subotu 19. avgusta.

"Bila je to prilično laka odluka, jer su njih trojica od samaog početka priprema pokazali da su prave vođe. Naporno su radili, sarađivali i želeli da budu isti kao i ostali. Nisu došli na pripreme kao zvezde, već kao deo tima. Oni su uzor ostalima, a sada pogotovo, jer su dali tako dobar primer", rekao je Kšiševski.

Na pet pobeda u pripremnom periodu, Džejms, Entoni i Vejd bili su trojica najboljih strelaca američkog tima. Entoni je imao prosek od 16,8 poena, Džejms – 15,8, a Vejd 12,2 poena i 4 asistencije.

"Nas trojica smo ovim počastvovani. Imamo iskustva, znamo šta je potrebno za uspeh. Znam da ovo znači još veću obavezu, ali svakako moramo da uradimo sve što je neophpodno i na parketu i van njega da završimo ovaj posao", rekao je Karmelo Entoni.

Džejms i Entoni bili su članovi olimpijskog tima, koji je pre dve godine u Atini osvojio bronzanu medalju, ali nisu imali veliku minutažu kod tadašnjeg trenera Lerija Brauna.

XS
SM
MD
LG