Linkovi

Jao Ming: Još nisam u najboljoj formi


Kineski košarkaš Jao Ming priznao je da još nije u najboljoj formi, iako je dao veliki doprinos pobedi svoje reprezentacije nad Australijom i tako izbegne osmi uzastopni poraz u pripremama za Svetsko prvenstvo u Japanu.

Zvezda Hjuston Rokitsa postigao je 21 poen, uključujući i pobednički koš za pobedu Kine - 63:61 na “Stanković kupu” u Kini. Jao je istakao da oporavak od povrede stopala ne teče kako je želeo.

“Ranije sam bio jako veliki optimista, ali sada vidim da sam sebi postavio previsoke ciljeve. Vredno radim da bih se vratio u takmičarsku formu”, rekao je Jao.

Visoki centar bio je zadovoljan pobedom u poslednjim trenucima meča, pošto je timu donela neophodnu dozu samopouzdanja pred početak Svetskog prvenstva u Japanu. Jao je istakao da je Kina u meču sa Australijom imala isti “nikad se ne predaj” pristup koji je imala tokom turnira na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

“Trebalo bi ovaj duh da prenesemo i na Svetsko prvenstvo”, zaključio je Jao.

Pobeda Kine u poslednjim trenucima nije, medjutim, zadovoljila trenera Jonasa Kazlauskasa, koji je upozorio na drastičan pad kvaliteta igre u drugom poluvremenu, posle izlaska NBA centara Jao Minga i Vang Žižija.

“Dobro smo počeli, ali je naš napad u trećoj četvrtini pokazao pravo stanje stvari”, rekao je Kazlauskas.

XS
SM
MD
LG