Linkovi

Veliki obrt u istrazi ubistva koje se dogodilo pre deceniju


Deset godina pošto je Džonbene Remzi brutalno ubijena u svojoj kući, jedan nastavnik uhapšen na Tajlandu, po svemu sudeći, priznao je zločin. Neočekivani obrt mogao bi da doprinese končanom rešenju slučaja za koji su mnogi verovali da nikada neće biti rešen.

Zbunjeni Džon Mark Kar pojavio se pred novinarima na Tajlandu. Četrdeset-jednogodišnji bivši nastavnik, iznenadio je sve izjavom da je bio sa Džonbene kada je umrla.«Voleo sam Džonbene mnogo, njena smrt je bila slučajna», rekao je Kar i dodao da mu je žao zbog toga što se desilo devojčici, ali i da nije bilo sve kako izgleda. Optužen je za ubistvo, otmicu i seksualno zlostavljanje deteta.

Pre skoro deset godina, šestogodišnja lepotica pronađena je prebijena i udavljena. Godinama su Petsi i Džon Remzi smatrani osumnjičenima za ubistvo svoje ćerke, što su njih dvoje oduvek pobijali.

«Svakako da je ovo dan koji smo čekali deset godina. Nadam se da je ovo prvi veliki korak koji će nas dovesti do zaključenja slučaja, ali on takođe otvara stare rane i vrlo je bolan», izjavio je otac ubijene devojčice i dodao da ne zna Kara, nekadašnjeg nastavnika u kaliforniji, razvedenog oca troje dece, koji je 2001. optužen za posedovanje dečije pornografije.

Na Tajlandu, gde je bio dva meseca, prijavio se za posao nastavnika, a vlasti kažu da su ga pronašle preko interneta. Međutim, njegov brat tvrdi da je hapšenje greška, dok Karova bivša žena kaže da je on bio sa njom u Alabami na Božić kada je Džonbene ubijena.

Kar će biti prebačen u američku saveznu državu Kolorado u narednih sedam dana. Da bi ga osudili biće ključno dokazati da se njegova DNK poklapa sa onom koja je pronađena na telu Džonbene Remzi, pre deset godina.

XS
SM
MD
LG